Soundslike (Belgium) on Supershelter

Soundslike from Belgium wrote a funny article about my Supershelter album… with a lot of flattering comparisons (among them: i sound like Sigur Ros with more people twisting knobs, Biosphere, but more tense, or like Aphex Twin with straight bass drums, or post rock without guitars…). Some things are, well, not quite precise… for example that they wrote that I am Israeli (which, as they write, should not necessarily stop you from running to the record shop and check out my album). For those among you that do not read Dutch: google translation services do a somewhat acceptable job…

Find the original article here.

“Afgaande op de naam zou je denken met een vettige disco of punky electroband te maken te hebben, genre LCD Soundsystem, Late Of The Pier of Digitalism, misschien een tikkeltje braver. Ever so wrong. Wat Glitterbug dan wel is laat zich makkelijkst omschrijven met genuanceerde vergelijkingen. Onderkoelde Gotan Project, in “Brontohouse”, even voorzichtig en aarzelend als tango maar arctisch van temperatuur. Biosphere, maar ritmischer, en Sabres Of Paradise, maar beklemmender. Ook nog: Autechre ten tijde van “Amber”, maar hermetischer. En: Sigur Rós met een extra man aan de electronicaknoppen. Maar die enkele vergelijkingen volstaan niet. GB is ook moeilijk voor één gat te vangen puur omdat het zo eclectisch is. Geen enkel van bovenstaande vergelijkingen sluit bijvoorbeeld perfect voor “The Things I Long To Do” en “Oh My Hick!”, zo repetitief en naar klassiek neigend dat ze op de laatste van Aphex Twin hadden kunnen staan. Ook verder op de plaat blijft een klassieke approach aan de orde, hoewel Glitterbug nooit in de new age val trapt. En misschien is die classical touch wel de enige echte rode draad door de plaat. Zo zou postrock klinken zonder gitaren, schiet me te binnen. Of is het niet gewoon de zoveelste verdoken minimal release, durf ik me nog afvragen. Maar nee, want daarvoor gebeurt er dan weer net iets te veel op te korte tijd. Kortom, behoorlijk eigenwijs schijfje. En als u zich in één van de voornoemde referenties kunt vinden, zeker het proberen waard. Glitterbug is een Israëli. Laat dat u niet tegenhouden, noch al te snel naar de platenwinkel lopen. Uitverkocht zal hij niet rap zijn.”

Comments are closed.